- אודות
- מחלקות הרשות
- שירותים
- חדשות
- טפסים
- הקלטות ישיבות
- תמונות
- צור קשר
המקורות מספרים כי הישוב היה קיים בתקופה הכנענית, נכבש על ידי המצריים, הכפר נמצא באזור הררי שקשה לעבד את אדמותיו ..נמצאו בתוך הישוב בתי קברות מתקופות הכנענים, כלי זכוכית, מתקופת הצלבים, גם נמצאו שרידי כנסיה שנשרפה ע"י הממלוכים. השרידים מרוכזים במרכז הכפר שעליהם בנו הדרוזים את בתיהם . מקור השם לא ידוע, יתכן שנקרא על שם אחד ממלכי פרס, או מהשם הלועזי Castle (מבצר), ואחד הזקנים אמר שהשם בא לאחר שסלאח אלדין נצח את הצלבנים : הישוב נמצא בקרבת דרך צבאית ומסחרית מובילה בין עכו לדמשק, והתושבים הפיקו תועלת מהקשר עם הנוסעים במסחר, בלינה, במכירת אוכל . בסוף השלטון הבריטי היה מספר התושבים כ- 450 נפש, כולם בני העדה הדרוזית וכיום מגיע מספר התושבים 4800 נפש . בדרום מערב כסרא נמצאת חרבת אלמחוז ששוכנה ע"י הצלבנים ליד מבצר תפן שמשקיף על העיר עכו. בשנת 1266 הגיע הממלוק אלדאהר ביברס כבש את הישובים באזור, הרס, שרף את כסרא וכפר סמיע. הרבה אנשים נהרגו במקום וחלקם עזבו את המקום והשתקעו בכפרים שונים ואולי התאסלמו. רוב התושבים של שני הישובים הגיעו למקום מלבנון בתקופת שלטונו של האמיר פח'ראלדין אלמעני, ומשפחות אחדות הגיעו מהכפרים הסמוכים ומהם הדרוזים בתקופות שונות בזמן העות'מנים ובימי המנדט הבריטי .
כסרא-סמיע (בערבית: كسرا-سميع) היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1990. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נכון להיום , יש בכסרא-סמיע 7,400 תושבים. שני היישובים בנויים על גרעיני כפר עתיקה מהתקופה הפרסית הביזנטית . בין שני הכפרים המרוחקים כ- 3 ק"מ אחד מהשני משתרעת שמורת טבע "הר סנה" . בחיק השמורה ישנו פארק הסלעים , תופעת טבע גיאולוגית ייחודית ומדהימה של סלעים . מעשה הרוח והגשם ייחדו וייצרו סלעים המשתייכים ליחידה גיאולוגית מגיל טורון ולפני 88-92 מליון שנה . בפארק הסלעים ישנו מסלול הליכה נוח לילד ,למבוגר , לנכים מסלול מיוחד , ומסלול הליכה עד כפר ורדים , בנוסף לפארק ישנו גרעין הכפר עם בית עתיק שאפשר לבקר בו לעשות טיול רגלי בתוך הכפר . בתיאום מראש אפשר לקבל הדרכה על שני היישובים ועל הדרוזים בכללי , לעשות טיול רגלי עם הסבר על המקום . מחלקת התיירות במועצה המקומית כסרא סמיע מקיימת מדי שנה פסטיבל ענף הזית בחודש נובמבר , כמוכן צועדים צעדת פארק הסלעים באביב בכל שנה . לתיאום מראש ניתן לפנות למנהל המחלקה מר חמד עבדאללה בטלפון 046166821 נייד 0542460154 פקס 049873483 או דרך אתר המועצה .
ההיסטוריון ניקולא זיאדה הזכיר בספרו "העולם הקדמון” חלק ג עמ' 252, שכפר סמיע הייתה מוכרת בשם כפר סימא, אחת הגדולות בישובי מחוז עכו,כמו כן הייתה על הגבול בין שלטון רומא - ממזרח והשלטון הפניקי ממערב . בחפירות שנעשו באקראי נמצאה מערה שהייתה מיועדת להכנת כלי חרס שנמצאו שבורים והיו מיועדים למתים מתקופת הכנענים, וליד המערה הייתה מערה שנייה סתומה באבנים גדולות שהייתה מיועדת לקבורת האנשים . לאחר הכנענים באו בני ישראל והתיישבו במקום, ודרומית לכפר היה רב בעל שם בתקופת המקרא כמוכן התיישבו בה הנוצרים לאחר שהדת החדשה נפוצה בגליל . הפרסים השתלטו על הארץ ושרפו את הכפר ורוב התושבים נהרגו, במקום נשארו נוצרים ובמאה השלוש עשרה הגיע למקום אלד'אהר ביברס ששרף את הישוב בתקופת מסיק הזיתים . בכפר נמצאו פרי זית שרופים, בית בד , כנסיה , אבנים עליהן חקוקים מגן דוד , חנוכיות, כלי חרס, כלי עבודה חקלאיים, מגלים, מכושים, גרזנים, את, צלבים, לאחר שנחרבה ע”י הממלוכים התיישבו בה בשכנות טובה הנוצרים והדרוזים . מס’ תושבי סמיע בסוף שנות המנדט הבריטי הגיע ל- 400 תושבים והיום מספרם כ- 2300, רובם דרוזים 18% מהם בני העדה הנוצרית, ובכפר גרים כעשר משפחות מוסלמיות שהגיע לישוב עם הקמת המדינה מהכפר השכן, סוחמאתה . בקרבת הישוב יש כמה חרבות : חרבת שרף, חרבת אלשקארה, חרבת אבו קראט, חרבת אלבלוע .
תמיד תשאר עדכני עם החדשות של המועצה
© 2024 כל הזכויות שמורות . מועצה מקומית כסרא סמיע | אתר המועצה המקומית נתמך כספית על ידי המשרד לשוויון חברתי